Hvad er en god cykelhjelm?

Hvad er en god cykelhjelm?

2 min. læsetid

Læs den uiltimative 2023 guide til cykelhjelme

Cykelhjelmen er dit uden tvivl VIGTIGSTE udstyr til MTB. Undgå at købe en dårlig eller ikke-certificeret cykelhjelm. Læs vores guide og find ud af hvilken cykelhjelm DU skal have.

En undersøgelse fra 2015-2019 viste at en cykelhjelm mere end halverer risikoen for alvorlige hovedskader ved styrt fra 33% til 16% (Kilde: Vejdirektoratet).

Hos MTBGEAR vil vi gøre ALT for at du passer på dit hoved, og kører derfor med faste lave priser på cykelhjelme. Læs med i vores guide og find ud af hvilken cykelhjelm der passer DIG og DIT behov.

 Hvilke typer cykelhjelme findes der?

En cykelhjelm er måske ikke bare en cykelhjelm. Der findes flere forskellige typer cykelhjelme, som bruges til hver deres formål. Her er nogle af de forskellige typer af hjelme:

Cykelhjelme til mountainbike.

Cykelhjelme med MIPS.

Fullface-hjelme.

BMX- og skalhjelme.

Cykelhjelme til hverdagsbrug.

Cykelhjelme til racer.

Cykelhjelme til børn.

In-mould eller dobbelt in-mould 

Når vi kigger på cykelhjelmens opbygning skelner vi mellem om den har in-mould eller dobbelt in-mould. In mould betyder at cykelhjelmens ydreskal er bygget sammen med den indre del af hjelmen - altså selve den stødabsorberende part. Dette giver, udseendesmæssigt, en mere hel cykelhjelm og derudover vil levetiden på en in-mould være længere, da der her ikke kan komme fugt mellem lagene.

Dobbelt in-mould er så at sige, et step op ad stien, hvor skallen er støbt sammen endnu flere steder til den indre stødabsorberende del, både cykelhjelmens for- og bagstykke samt bagtil.

VI anbefaler at man altid vælger en cykelhjelm med enten in-mould eller dobbelt in-mould.

 

Med eller uden skygge

Tendensen i MTB er at man kører med cykelhjelme med skygge, mens man modsat i landevejscykling oftest kører uden. Skyggen hjælper med at holde sol, regn og grene væk fra øjnene, og giver i vores optik et pænere design.

 

Magnet eller klipsspænde

Traditionelt er cykelhjelme lavet med klipsspænde, men vi har i de senere år set magnetspænder blive mere og mere populære. Det skyldes at - modsat hvad mange tror - holdes magnetspændet ikke sammen af magneter, men af en lettere avanceret lukkemekanisme der gør at de er ligeså stærke som traditionelle spænder på cykelhjelme.

 

Fedt. Er der andet jeg skal vide?

En cykelhjelm er bygget til at absorbere ét hårdt slag, én gang. Har din cykelhjelm været udsat for et hårdt slag, bør du derfor udskifte din cykelhjelm, da den ikke vil absorbere et kommende slag ligeså effektivt.

Derudover har en cykelhjelm der ikke får et større slag som tommelfingerregel have en levetid på 5-10 år, afhængig af hvor ofte den er brugt, kvaliteten osv.  

 

Du er nu klædt på, til at gå på jagt i universet af cykelhjelme. Du kan med fordel bruge sorteringsværktøjet til venstre, så du kun ser cykelhjelme der passer præcis dine ønsker og præferencer.

Uanset om du vælger at købe din cykelhjelm her eller andetsteds, vil vi på det kraftigeste anbefale at købe en ordentlig cykelhjelm fra en sikker forhandler. God fornøjelse.

Brug hovedet - Beskyt hovedet


LÆS MERE

Log ind

Glemt din adgangskode?

Har du ikke en konto endnu?
Opret konto